Γεια χαρά Επισκέπτης
Λυπούμαστε Επισκέπτης, αλλά σας έχει απαγορευθεί η αποστολή δημοσίων και προσωπικών μηνυμάτων σε αυτό το φόρουμ.
Αυτός ο αποκλεισμός δεν έχει ημερομηνία λήξης.

Αποστολέας Θέμα: ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΕΛΜΙΝ ΣΤΗΝ ΓΚΙΩΝΑ  (Αναγνώστηκε 45857 φορές)

Αποσυνδεδεμένος bear

ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΕΛΜΙΝ ΣΤΗΝ ΓΚΙΩΝΑ
« στις: Σεπτέμβριος 19, 2008, 04:05:02 μμ »
Σημερα το πρωι αποκλεισαμε το δρομο που κατεβαινει το μεταλλευμα απο το βουνο ελπιζω οχι χωρις αποτελεσμα ,φωτο και βιντεο θα ανεβασω το βραδυ.

Αποσυνδεδεμένος bear

Απ: ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΕΛΜΙΝ ΣΤΗΝ ΓΚΙΩΝΑ
« Απάντηση #1 στις: Σεπτέμβριος 19, 2008, 04:21:58 μμ »

Αποσυνδεδεμένος bear

Απ: ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΕΛΜΙΝ ΣΤΗΝ ΓΚΙΩΝΑ
« Απάντηση #2 στις: Σεπτέμβριος 19, 2008, 04:28:22 μμ »

Αποσυνδεδεμένος bear

Απ: ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΕΛΜΙΝ ΣΤΗΝ ΓΚΙΩΝΑ
« Απάντηση #3 στις: Σεπτέμβριος 19, 2008, 07:28:02 μμ »
Η σημερινή κίνηση να κλείσουμε το δρόμο στα τέρατα των 60 τόνων ,ήταν η δεύτερη απόπειρα ,
η προηγούμενη έγινε την πρώτη Αύγουστου και το ένα από αυτά έφυγε με σπασμένα τα παρμπρίζ γιάυτο σήμερα δεν είχαμε φασαρίες ,
το επιχείρημα που έχουμε είναι ότι τα μηχανήματα αυτά είναι μέσα για εργοτάξια και όχι για δρόμους,
 έστω και δασικούς ,
καταλαβαίνεται ότι στόχος είναι η υπενθύμιση ότι δεν είναι μόνοι τους στο βουνό ,
κυρίως γιατί φοβόμαστε την εξάπλωση της εταιρίας

 του κ. Πολυχρονοπουλου και του κυρίου Βαρδινογιάννη.

Αποσυνδεδεμένος bear

Απ: ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΕΛΜΙΝ ΣΤΗΝ ΓΚΙΩΝΑ
« Απάντηση #4 στις: Σεπτέμβριος 20, 2008, 12:20:34 πμ »
Ο αγωνας θελει καλοπεραση γιουβετσακι σπεσιαλ για ανταμοιβη απο την Μαρια


Αποσυνδεδεμένος bear

Απ: ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΕΛΜΙΝ ΣΤΗΝ ΓΚΙΩΝΑ
« Απάντηση #5 στις: Σεπτέμβριος 30, 2008, 06:12:30 μμ »
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΓΚΙΟΝΑΣ

Την Κυριακή στις 12 Οκτώβριου στην καλοσκοπη θα συγκεντρωθούμε όλοι αυτοί που πιστεύουμε πως΄΄ φτάνει μέχρι εδώ΄΄ η καταστροφή από τα μεταλλεία της ελμιν πρέπει να γίνουν στόχος όλων των ανθρώπων που πιστεύουν πως πλούτος  είναι το φυσικό περιβάλλον και  όχι τα καγιεν

« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 30, 2008, 07:20:14 μμ από bear »

Αποσυνδεδεμένος bear

Απ: ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΕΛΜΙΝ ΣΤΗΝ ΓΚΙΩΝΑ
« Απάντηση #6 στις: Σεπτέμβριος 30, 2008, 08:03:43 μμ »
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 30, 2008, 08:05:45 μμ από bear »

Αποσυνδεδεμένος bear

Απ: ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΕΛΜΙΝ ΣΤΗΝ ΓΚΙΩΝΑ
« Απάντηση #7 στις: Οκτώβριος 02, 2008, 01:26:27 μμ »
  Αυτο  που ακολουθει ειναι τμημα απο το κειμενο που μου εδωσε να δημοσιεύσω ο Βαγγελης Τσιρωνης κατοικος καλοσκοπης ,μαζι με πρωτοβουλια κατοικων ,προσκληση για συγκεντρωση οποιου θελει να βοηθησει στις 12/10/08 στο κοινοτικο καταστημα της καλοσκοπης.


  Αγανάκτηση και λύπη μας κάνουν να κινητοποιηθούμε και να σας ενημερώσουμε για το τι συμβαίνει στην περιοχή του βορεινού συγκροτήματος της Γκιόνας .       
  Ακατάπαυστα μέρα –νύχτα εδώ και 40 χρόνια αποψιλώνουν οι μεταλλευτικές επιχειρήσεις ΕΛ-ΜΙΝ Αφοι ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΙ,ΣΚΑΛΙΣΤΗΡΗΣ.
   Δεν παίρνει άλλο ,το ποτήρι ξεχείλισε πραγματικά ,συγκεκριμένα οι εξορύξεις –υπόγειες και επιφανειακές –επεκτάθηκαν στην βόρεια πλευρά της οροσειράς της Γκιόνας ,την μόνη ελατοσκεπή πλαγιά που έχει απομείνει και φαίνεται από το χωριό Καλοσκοπη αλλά και τον κάμπο περά ως Λαμία και την Στυλίδα .
   Φαίνονται η Λειρίτσα (υψόμετρο 2.041 μ) μέχρι το Μακρυλάκωμα και την Αρκουδότρυπα την οποία εξαφάνισαν μαζί με την συστάδα των ημερόκδρων που υπήρχαν εκεί-απομεινάρια χιλιάδων ετών.
  Εκτός αυτών καταστράφηκαν και καταστρέφονται καθημερινά τεράστιες
 εκτάσεις ,με επιφανειακές και υπόγειες εξορύξεις ,
διανοίξεις δρόμων προσπέλασης αποκομιδής και προσωρινών χώρων
εναπόθεσης ,που λογω του επικλινούς του εδάφους καταστρέφουν κάθε βλάστηση στο πέρασμα τους ,καταπλακώνοντας όχι μόνο την βλάστηση και τα μικρά δέντρα της αλπικής και υποαλπικής ζώνης αλλά και πιω κάτω ,τεράστια αιωνόβια έλατα σε μεγάλη έκταση του κρημνώδους εδάφους.
   Αφήνοντας όλο τον υπόλοιπο ορεινό όγκο ,ανατολικά και νότια προς την ιστορική χαράδρα της Ρεκάς και μέχρι την περιοχή του Οινοχωρίου –Αποστολιάς –Καστελλίων –Γραβιάς ένα πραγματικό σεληνιακό τοπίο αφού δεν έχει απομείνει ούτε ένα δέντρο.
   Όλα αυτά εν γνώσει των αρμοδίων αρχών τοπικών παραγόντων και υπουργείων, παρά τις σχετικές διαμαρτυρίες :  αναφορές ψηφίσματα εκπροσώπων όλων των δήμων κοινοτήτων και συλλόγων της περιοχής ,δημοσιευμάτων σ’ εφημερίδες εκκλήσεις κ.λ.π.  ολα αγνοήθηκαν και μένουν αναπάντητα και άνευ αποτελέσματος μέχρι σήμερα για λόγους που όλοι μπορούμε να υποθέσουμε.
   Για να ενημερωθεί λοιπόν ο κόσμος και ιδιαίτερα οι κάτοικοι της Αθήνας και περιχώρων για την καταστροφή που συντελείται και τον αφορά άμεσα –δεν θα αναφερθουμε στην καταστροφή της πανίδας της οροσειράς της Γκιόνας και του οικοσυστήματος της .
   Αλλά στην καταστροφή που συντελείτε τάχιστα στους ταμιευτήρες νερού της Αθήνας που γεμίζουν από την Γκιόνα.Η νοτιοδυτική πλευρά , τροφοδοτεί την τεχνητή λίμνη του Μόρνου και η βορειοανατολική πλευρά της
  από το κεφαλόβρυσο ,που τροφοδοτεί τον βοιωτικό Κηφισό και στην συνέχεια όλο τον κάμπο μέχρι την Υλίκη.
   Τι πρέπει να κάνουμε.
  Στην έκθεση εκτίμηση του πανελληνίου κέντρου οικολογικών ερευνών του Ιουνίου 2007 ,σελίδα 6 ,μεταξύ άλλων αναφέρεται :<<Η εξόρυξη του βωξίτη εξαντλεί τους υδάτινους πόρους ,ρυπαίνει το έδαφος και εν γένει υποβαθμίζει το περιβάλλον ,προκαλώντας μόνιμες βλάβες >>.Και συνεχίζει<< Συνεπώς προτείνεται να σταματήσουν οι εξορύξεις και να παρθούν άμεσα μέτρα για την αποκατάσταση των πληγών και παράλληλα να υπάρξει ένα σχέδιο γρήγορης ανάπτυξης αυτών των ορεινών περιοχών >>.
Η φωνές διαμαρτυρίας όλων μας είναι το μόνο όπλο έναντι των οικονομικών συμφερόντων , σας καλούμε να αναλογιστείτε τις επιπτώσεις και να πυκνώσετε τις τάξεις μας για να δυναμωσει η φωνή μας .


ΚΑΛΟΣΚΟΠΗ 02-10-2008


« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 02, 2008, 01:35:42 μμ από bear »

Αποσυνδεδεμένος bear

Απ: ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΕΛΜΙΝ ΣΤΗΝ ΓΚΙΩΝΑ
« Απάντηση #8 στις: Οκτώβριος 17, 2008, 12:32:56 μμ »
Τα μεταλλεία της Φωκίδας καταστρέφουν το περιβάλλον

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενημερωτική συνάντηση πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Κυριακής στην Καλοσκοπή Φωκίδας κάτοικοι και φορείς των χωριών Παρνασσίδας της Γκιώνας, για την μεγάλη καταστροφή που έκαναν τα μεταλλεία στο φυσικό περιβάλλον της οροσειράς.

Αναλυτικότερα, στη συγκέντρωση όπως προέκυψε από τις τοποθετήσεις, έχει καταστραφεί ένα πολύ μεγάλο μέρος των περιοχών «NATURA» και κινδυνεύουν άμεσα δύο χωριά της περιοχής από τα μπάζα των λατομείων και από τον τρόπο εξόρυξης (φουρνέλα).

Επίσης καταγγέλθηκε ότι η αποκατάσταση του περιβάλλοντος από τις εταιρείες απέτυχε να το επαναφέρει, παρότι έχουν περάσει δεκαετίες από το κλείσιμο των στοών των μεταλλείων. Τα τοπία παραμένουν σεληνιακά.

Συγκροτήθηκε συντονιστική επιτροπή για την προάσπιση του περιβάλλοντος στη Γκιώνα. Ορίστηκε δε εκ νέου συνάντηση στο χωριό Αποστολιά, στις 14 Δεκεμβρίου 2008.

Καλοσκοπή, 12 Οκτωβρίου 2008


Αποσυνδεδεμένος bear

Απ: ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΕΛΜΙΝ ΣΤΗΝ ΓΚΙΩΝΑ
« Απάντηση #9 στις: Οκτώβριος 17, 2008, 12:34:52 μμ »
Τηλέφωνα επικοινωνίας:

Γιώργος Κόλλιας 6944604531

Γιωργάκης Κωστής 6979734591

Στέφανος Κόλλιας 6981310556