Γεια χαρά Επισκέπτης
Λυπούμαστε Επισκέπτης, αλλά σας έχει απαγορευθεί η αποστολή δημοσίων και προσωπικών μηνυμάτων σε αυτό το φόρουμ.
Αυτός ο αποκλεισμός δεν έχει ημερομηνία λήξης.

Αποστολέας Θέμα: ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ..ΕΜΕΙΣ  (Αναγνώστηκε 145661 φορές)

Αποσυνδεδεμένος bear

ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ..ΕΜΕΙΣ
« στις: Ιανουάριος 05, 2008, 12:03:47 πμ »
Το Κάλλιο ήταν ένα πολύ ωραίο χωριό το οποίο το 1974 πνίγηκε μέσα στα νερά της τεχνητής λίμνης  του Μόρνου οι κάτοικοι η μετακινηθήκαν η μετακόμισαν σε ψηλότερα σημεία .Από εκεί και οι φωτογραφίες ,ντοκουμέντο της αγριότητας των ανθρώπων .ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ

2008-01-03
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 05, 2008, 12:06:16 πμ από bear »

Αποσυνδεδεμένος bear

Απ: ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ..ΕΜΕΙΣ
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουάριος 18, 2008, 09:45:46 μμ »
Ετσι για να εχουμε και την αλλη πλευρα


Αποσυνδεδεμένος bear

Απ: ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ..ΕΜΕΙΣ
« Απάντηση #2 στις: Μάιος 03, 2008, 01:18:47 πμ »
Τα καθαρματα συνεχιζουν την δραση τους '"Μορνος"απο τον φιλο Στεφανο

Την εικόνα αυτή (συνημμένη) αντικρύσαμε χθες, αυτή τη φορά απέναντι από το Κάλλιο, που πριν λίγους μήνες έγινε γνωστή σε όλη την Ελλάδα η εικόνα των δύο κρεμασμένων σκυλιών. Είναι λίγο έξω από το Λιδωρίκι, πάνω στον κεντρικό οδικό άξονα Λαμίας - Μπράλλου - Παύλιανης - Λιδωρικίου - Ναυπάκτου και είναι ένα νεκρό γουρούνι κρεμασμένο στο δέντρο σε κατάσταση σήψης και δίπλα ένα κόκαλο κεφαλιού ζώου, μάλλον βοδιού. Ίσως να είναι κάποιος ψυχικά άρρωστος, που βρίσκει αυτό τον τρόπο να εκφράσει τα αρρωστημένα ένστικτά του, ΟΚ, αλλά δεν υπάρχει κανένας στην περιοχή να τον βάλει στη θέση του ή να απομακρύνει το ζώο, που μένει εκεί μέρες κρεμασμένο στη θέα όλων των περαστικών; Είναι κι αυτό στοιχείο του πολιτισμού μας; ή είναι μια τουριστική ατραξιόν; Πάντοτε στα χωριά μας υπήρχε, και υπάρχει, σεβασμός στα ζώα, άγρια και ήμερα. Όταν πεθαίνουν, τα θάβουν. Αυτή η εικόνα υπερβαίνει τα όρια της λογικής. Υπάρχουν ευθύνες στις υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Φωκίδας και στο Δήμο Λιδωρικίου, που έχουν να κάνουν με τη μεταχείριση των ζώων (κάποιος επιτέλους πρέπει να μιλήσει για τα δικαιώματα των ζώων), με τα θέματα της υγείας των κατοίκων, την αισθητική και την τουριστική προβολή, μιας κατά τα άλλα όμορφης περιοχής. Τέτοιες εικόνες προσβάλουν τον πολιτισμό μας και πληγώνουν το συναίσθημα ιδιαίτερα των παιδιών

με εκτίμηση
Στέφανος Σταμέλλος
web site: http://www.e-ecology.gr
              http://e-onthemountain.blogspot.com

Αποσυνδεδεμένος bear

Απ: ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ..ΕΜΕΙΣ
« Απάντηση #3 στις: Μάιος 05, 2008, 09:43:46 πμ »
Άμεση η απάντηση του κ νομάρχη Φωκίδας
Άμεση ήταν η αντίδραση του κ Νομάρχη Φωκίδας σχετικά με την καταγγελία μας για τα κρεμασμένα ζώα στον οδικό άξονα Λαμίας - Λιδωρικίου - Ναυπάκτου και δίπλα στη Λίμνη του Μόρνου.

Ο κ Νομάρχης μας πήρε προσωπικά τηλέφωνο να μας εξηγήσει ότι σε συνεννόηση με το δήμο Λιδωρικίου απομακρύνθηκε το κρεμασμένο ζώο και ότι βρέθηκε ο δράστης. Όπως είπε ο κ Νομάρχης πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που είχε κρεμάσει πριν λίγους μήνες τους δύο σκοτωμένους λύκους. Πρόκειται για κτηνοτρόφο, ο οποίος θέλησε μ' αυτό τον τρόπο να εκφράσει την αγανάκτησή του! γιατί οι λύκοι του έχουν φάει ζώα, όπως το συγκεκριμένο γουρούνι! Άφησε δε να εννοηθεί ότι σκοπεύει να κινήσει νομική διαδικασία για την συγκεκριμένη υπόθεση και ότι δεν θα επιτρέψει να επαναληφθεί αυτό το φαινόμενο.

Από την πλευρά μας οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον κ Νομάρχη και να τον συγχαρούμε για την άμεση αντίδρασή τουΣτέφανος Σταμέλλος

Αποσυνδεδεμένος bear

Απ: ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ..ΕΜΕΙΣ
« Απάντηση #4 στις: Αύγουστος 22, 2008, 10:14:35 μμ »
Αρχιζει η ενοπλη μαλ...κια

ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ
ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ
(Νομίμως αναγνωρισμένο Σωματείο Αρ.Έγκρ. 2203/95)
Μέλος του ΠΑΝ.Δ.ΟΙΚ.Ο
& των 43 συνεργαζόμενων οικολογικών, φιλοζωϊκών & ανθρωπιστικών σωματείων
Αλκιβιάδου 24, 104 39 Αθήνα,
Τηλ./Fax: 210 8814677, Κινητό: 6979 314028
pofyzo@yahoo.gr, pofyzo.blogspot.com


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 14 Αυγούστου 2008


Nέα Κυνηγετική Περίοδος: Ευλογώντας τα Όπλα...


Ακόμα μια παράσταση του θεάτρου του παραλόγου ανοίγει την αυλαία της στις 20 Αυγούστου 2008. Είναι η νέα κυνηγετική περίοδος που χρόνια τώρα ξεκινά κατόπιν της πλήρους συμφωνίας, σύμπνοιας και ομοψυχίας μεταξύ των ανωτέρων κλιμακίων του Υπουργείου Γεωργίας και της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος. Θύματα αυτής, δεν είναι τα μόνο τα δύστυχα ζώα και πτηνά που περιμένουν τη θανατική τους καταδίκη με τη σφραγίδα και την υπογραφή του κράτους(!), αλλά και η νοημοσύνη μας που τόσο βάναυσα υποβιβάζεται παρά τα αμέτρητα κρίσιμα περιβαλλοντικά και οικολογικά προβλήματα που πλήττουν τη χώρα μας: ποτάμια και λίμνες ρυπαίνονται, δάση καίγονται, βιότοποι καταστρέφονται και η πανίδα συρρικνώνεται. Κι όλα αυτά εξαιτίας των ανθρώπινων καταστροφικών δραστηριοτήτων.

Και φέτος λοιπόν, το αρμόδιο Υπουργείο, αντί να απευθυνθεί σε όλες τις οικολογικές οργανώσεις λαμβάνοντάς τες υπόψη του σ' ένα διάλογο εφ' όλης της ύλης, προτίμησε να συγκαλέσει μέσα στον Ιούνιο του 2008 δύο ξεχωριστές συναντήσεις: Μια συνάντηση με τέσσερις (!) συγκεκριμένες περιβαλλοντικές οργανώσεις και με το συντονισμό ενός απλού υπαλλήλου του Υπουργείου και μια δεύτερη ξεχωριστά με την Κυνηγετική Συνομοσπονδία με συντονισμό (ποιού άλλου;) του ίδιου του Υφυπουργού Γεωργίας. Από αυτές τις συγκεντρώσεις, και κυρίως από τη δεύτερη, πάρθηκε και η απόφαση της «νέας» κυνηγετικής ρυθμιστικής για το 2008-09.

Ούτε όμως αυτή η παλιά-νέα ρυθμιστική δε προσφέρει ουσιαστικά καμιά λύση στη σωρεία των παραβάσεων από κυνηγετικούς συλλόγους και μεμονωμένους κυνηγούς, όπως εκείνες που έγιναν στις ζώνες άρσης κυνηγιού δίπλα σε πυροπαθείς περιοχές (π.χ. Πελοπόννησος) ή σε υγροβιότοπους που προστατεύονται από συνθήκες όπως η RAMSAR ή η NATURA 2000, σύμφωνα με τις καταγγελίες πολλών οργανώσεων καθόλη την προηγούμενη κυνηγετική περίοδο. Αρκεί να αναφέρουμε την καταγγελία της ΑΝΙΜΑ και της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας για τη μαζική εξόντωση μεταναστευτικών πουλιών (Ζάκυνθο, Αντίπαξοι κλπ) αλλά και των Οικολόγων-Πράσινων για τη γενοκτονία πολλών ειδών στο φαράγγι της Γκούρας, όπου κατέφυγαν ζώα και πτηνά μετά τις πυρκαγιές για να θανατωθούν από τα κυνηγετικά πυρά.

Πολλές μάλιστα οικολογικές οργανώσεις πρότειναν και μια σειρά μέτρων που στόχο είχαν να διαφυλάξουν αυτό το σπάνιο θησαυρό βιοποικιλότητας που χαρακτηρίζει την ελληνική ορνιθοπανίδα από την αρπακτικότητα των κυνηγών. Πρώτη φορά έγιναν προτάσεις για μια πενταετή παύση του κυνηγιού, ενώ από τον ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ προτάθηκε να κλείσει πια το κεφάλαιο «κυνήγι» με την άμεση και οριστική κατάργησή του. Δυστυχώς όμως, οι μαζικοί σκοτωμοί ζώων και πτηνών εξακολουθούν να θεωρούνται και να αντιμετωπίζονται από το Υπουργείο Γεωργίας και τη Διεύθυνση Θήρας ως μη αξιολογήσιμα περιστατικά, όπου πάντα φταίνε κάποιοι «ασυνείδητοι» οπλοφόροι(!).

Εμείς βέβαια πιστεύουμε ότι τέτοιου είδους αποτρόπαια και αδικαιολόγητα φαινόμενα δεν οφείλονται μόνο σε κάποιους ανεύθυνους οπλοφόρους, αλλά και στην ανικανότητα των ελληνικών αρχών, που είτε λόγω έλλειψης οικολογικού οράματος, είτε λόγω συγκεκριμένων πολιτικών σκοπιμοτήτων, αδυνατούν να λάβουν ουσιαστικά μέτρα για την προστασία αυτής της μαγευτικής πανίδας και την αφήνουν εσκεμμένα στην τύχη της. Να γίνει δηλαδή βορά στους λαθροκυνηγούς αλλά και στους οργανωμένους κυνηγούς (αλήθεια ποια η διαφορά;), που πιέζουν για συνέχιση του κυνηγιού, παρά την αντίθετη γνώμη τόσων και τόσων οικολογικών οργανώσεων αλλά και ατόμων με οικολογική συνείδηση.

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά. Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κιλτίδης, κάλεσε τους κυνηγετικούς συλλόγους και την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος να αλλάξουν το καταστατικό τους αποκτώντας το χαρακτήρα της περιβαλλοντικής οργάνωσης, προκειμένου να καταστούν για πρώτη φορά δικαιούχοι κοινοτικών ενισχύσεων(!). Όμως ακόμα κι αν οι οργανωμένοι κυνηγοί «συνεισφέρουν τα μέγιστα και με δικά τους μάλιστα έξοδα σε διάφορες δράσεις προστασίας της άγριας ζωής», αυτό δεν αλλάζει την παράλογη στην εποχή μας φύση τους που δεν είναι άλλη από αυτή του εξολοθρευτή ζώων και πτηνών. Οποιοσδήποτε άλλος χαρακτηρισμός αποτελεί απεγνωσμένη προσπάθεια συγκάλυψης του αρρωστημένου χαρακτήρα του κυνηγιού, αφού πλέον δεν αποτελεί παρά μια απλή εκτόνωση των βάρβαρων και επιθανάτιων ενστίκτων που αντί να στραφούν προς τα μέσα, στρέφονται δυστυχώς προς τα έξω, σκορπώντας το θάνατο σε πλάσματα που δε φταίνε σε τίποτα.

Ζώα σημαίνει ζωή και φύση σημαίνει αυτό που μεγαλώνει και αναπτύσσεται. Το πως οι κυνηγοί μπορούν να επιτυγχάνουν την επαφή με αυτό που μεγαλώνει και αναπτύσσεται, σπέρνοντας και θερίζοντας το θάνατο, είναι κάτι που μόνο οι ίδιοι μπορούν να γνωρίζουν. Στο απόφθεγμα «Η φύση βιώνεται, δεν αποστειρώνεται», απαντάμε «η φύση βιώνεται χωρίς να σκοτώνεται, διαφορετικά αποστεώνεται».

Για τον ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ., το πρόβλημα του κυνηγιού δε λύνεται ούτε με ρυθμιστικές αποφάσεις, ούτε με ζώνες ελεγχόμενου κυνηγιού ή ακόμα και προσωρινής άρσης του. Το πρόβλημα λύνεται με μια βαθιά και ουσιαστική αλλαγή στη στάση ζωής μας και με έναν επαναπροσδιορισμό του ρόλου μας σε αυτή: από κυρίαρχος, διώκτης και άρπαγας, ο άνθρωπος πρέπει να δει τον εαυτό του ως ισότιμο, συνοδοιπόρο και προστάτη όλης της πανίδας και της χλωρίδας γιατί αυτά και μόνο αυτά αποτελούν τον πραγματικό επίγειο πλούτο. Για να επιτευχθούν όμως αυτά, χρειάζεται μια περιβαλλοντική και βαθιά οικολογική παιδεία και μια πολιτεία που να γνωρίζει τον προορισμό της και την ευθύνη της σε εκείνο που καλείται ν' αφήσει πίσω της και να παραδώσει στις επόμενες γενιές.


ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΓΙΑΤΙ ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ.
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ.


ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ.
 

Αποσυνδεδεμένος bear

Απ: ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ..ΕΜΕΙΣ
« Απάντηση #5 στις: Αύγουστος 24, 2008, 10:38:03 πμ »
Αγαπητοί φίλοι και συνοδοιπόροι,

Ήταν μόλις τον προηγούμενο χρόνο, όταν ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Κιλτίδης με μια πρωτοφανή κίνηση σκανδαλώδους εύνοιας των κυνηγετικών συλλόγων, υπεραμύνθηκε της κυνηγετικής δράσης σε μια χρονιά που κατακάηκε όλη η Ελλάδα.

Οικολογικές οργανώσεις με μεγάλη απήχηση στην Ελληνική κοινωνία και αναγνωρισμένο έργο, είχαν προσβάλει με επιτυχία στο ΣτΕ τη «νέα ρυθμιστική για το κυνήγι» και την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου. Ο κ. Kιλτίδης, σε χρόνο ρεκόρ για δημόσια υπηρεσία στη χώρα μας, έβγαλε «νέα ρυθμιστική για το κυνήγι» εξουδετερώνοντας κάθε -Λογική και Νομική- αντίδραση, σχετικά με συνέχιση του κυνηγίου, σαν μην είχε συμβεί τίποτε στη χώρα από τις μεγάλες φωτιές του περασμένου καλοκαιριού.

Φέτος, στη ίδια γραμμή, που έχει επιλέξει να ευνοεί σκανδαλωδώς τους οργανωμένους κυνηγούς, ο κ. Kιλτίδης ξεπέρασε τον εαυτό του, ανακηρύσσοντας τους ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ σε ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ και με προτροπή του τις καλεί να αναλάβουν τον ρόλο τους, εκμεταλλευόμενοι τις χρηματοδοτήσεις της Ε.Ε. για την «προστασία του περιβάλλοντος».

Κατανοούμε απολύτως τις τακτικές ιδιοποίησης της ψήφου των κυνηγών, αλλά η υπεράσπιση της Φυσικής κληρονομιάς της Ελληνικής υπαίθρου είναι πέρα και πάνω από οποιαδήποτε ψηφοθηρική παράνοια. Οι τελευταίες αβανταδόρικες δηλώσεις του κ. υφυπουργού, να μασκαρέψει τους κυνηγούς σε οικολόγους, δίνει νέα παράταση στην απληστία και εξοπλίζει με αναγεννημένη θρασύτητα τους οργανωμένους κυνηγούς, σε βάρος του Φυσικού περιβάλλοντος, των αρχών του πολιτισμού και της δημοκρατίας στη χώρα.

Η Φύση δεν είναι κτήμα κανενός και δεν μπορεί να συσκοτίζεται -και πολύ περισσότερο να εξισώνεται-, η καταστροφή με την διατήρηση / προστασία του περιβάλλοντος.

Αγαπητοί φίλοι,
σε αυτό το ζοφερό κλίμα και πλαίσιο, αποτέλεσμα της πολύχρονης και βαθιάς απαξίωσης του Φυσικού περιβάλλοντος από την πλειοψηφία του πολιτικού κόσμου στη χώρα μας, αναπτύχθηκε μια αυθόρμητη κίνηση για μαζική διαμαρτυρία και απεμπλοκή από αυτή τη καταστροφική αντίληψη για τη φυσική μας κληρονομιά. Αναγνωρίζουμε την επιτακτική πλέον ανάγκη, για δημοκρατική και δημόσια απάντηση του Οικολογικού κινήματος απέναντι στο κυνηγετικό λόμπι.

Σας καλούμε να συνδιοργανώσουμε το περιεχόμενο, την φυσιογνωμία και τις οργανωτικές ανάγκες μιας μαζικής παρουσίας, υπεύθυνων και ενεργών πολιτών, στο Σύνταγμα στα τέλη του ερχόμενου Οκτωβρίου. Πάρτε ενεργό μέρος, δώστε διέξοδο και ελπίδα, κάνετε αυτή την πρωτοβουλία δικιά σας.

Είναι καιρός, να καταλάβουν οι κυνηγοί και ο κ. Κιλιτίδης ότι δεν θα μείνουν αναπάντητες οι προσπάθειές τους να καταστρέφουν και να ιδιοποιούνται προς όφελός τους, τη Φυσική κληρονομιά της χώρας. Φτάνει πια !!

Διαδώστε την είδηση παντού !!

Φτάνει πια με τις φωτιές, φτάνει πια οι τουφεκιές !!

Στο αμέσως επόμενο διάστημα προγραμματίζονται
συναντήσεις στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα.

Καλή αντάμωση και καλό αγώνα !!

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ
ΑΝΤΙ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΛΟΜΠΙ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ
(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ)

Αποσυνδεδεμένος tirol

Απ: ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ..ΕΜΕΙΣ
« Απάντηση #6 στις: Νοέμβριος 27, 2008, 03:04:32 μμ »
πηγαίνοντας 28η Οκτωβρίου από Μπράλο πρός Παύλιανη νόμιζα ότι γίνοταν πόλεμος!
στην κυριολεξία σε όλη την διαδρομή κάθε 100μ ήταν 2-3 "κυνηγοί" με τις καραμπίνες ανά χείρας! Πάνω στον δρόμο!! Έλεος ρε φίλε! και δεν μιλάω βέβαια για τον σοβαρό κίνδυνο ατυχήματος με εκδρομείς... δεν υπάρχει κάποιος να τους μαζέψει από τον δρόμο? ας πάνε τουλάχιστον πιό μέσα...
...η άγρια ζωή κομμάτι της ζωής μας!

Αποσυνδεδεμένος bear

Απ: ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ..ΕΜΕΙΣ
« Απάντηση #7 στις: Νοέμβριος 27, 2008, 08:01:23 μμ »
Απο πηγές μεσα απο το υπουργειο (που λενε και στην τηλεοραση) θα αρχισει να δουλευει η ελεγχωμενη περιοχη ,δηλαδη με συνοδια δασικου δηλωνης σκοτωνεις και πληρωνεις τουλαχιστον δεν θα ειναι χυμα ,βεβαια η περιοχη που λες ειναι εκτος το μονο που σωζει τα ζωα ,ειναι να πυροβολουνται μεταξυ τους .
για τους κυνηγους λεω.

Αποσυνδεδεμένος tirol

Απ: ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ..ΕΜΕΙΣ
« Απάντηση #8 στις: Νοέμβριος 28, 2008, 10:22:36 μμ »
αν εφαρμοσθεί το μέτρο και τιμωρούνται οι παραβάτες (που δεν νομίζω) είναι καλό. τουλάχιστον δεν θα είναι χύμα όπως είπες. παρόλο που πιστεύω ότι το κράτος το κάνει για εισπρακτικούς λόγους πρωτίστος και όχι για περιβαλλοντικούς.
(χεστήκανε τα 300 "μπουμπούκια" μας για το περιβάλλον!)
καλό θα ήταν επίσης να εφαρμοσθεί παντού κι όχι μόνο σε ελεγχόμενες περιοχές.
...η άγρια ζωή κομμάτι της ζωής μας!

Αποσυνδεδεμένος tirol

Απ: ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ..ΕΜΕΙΣ
« Απάντηση #9 στις: Απρίλιος 13, 2009, 11:22:18 μμ »
μια ματιά εδώ... >:(

http://arcturos.wordpress.com/2009/04/
...η άγρια ζωή κομμάτι της ζωής μας!